...

Награда Сграда на годината 2022

15th от декември 2022

Награда за ваканционен и спа хотел 2022

Много сме горди да съобщим това Umani Hotel & Beach получава първа награда в престижния национален конкурс за 2022 г. „Сграда на годината”, категория Ваканционни и спа хотели. Благодарни сме на STARH Studio за проектиране на изключителен архитектурен проект, на VSK Ltd за успешната му реализация, на ESLINE design studio за изящния интериорен дизайн и всички подизпълнители, които направиха проекта Umani това, което е.

Церемонията по награждаването се състоя на 15th декември 2022 г., организиран от City Media Group. Събитието събра елита от специалисти и мениджъри в областта на архитектурата, строителството, инвестициите и недвижимите имоти в Sofia Event Center. Бяха отличени най-добрите проекти за 2022 г. в различни категории, в т.ч Umani Hotel & Beach. Това събитие е връх на постиженията на индустрията в България за цялата година и неговите награди са най-високото признание за високи постижения на наградените проекти.

Камарата на строителите в България, Камарата на архитектите в България, Съюзът на архитектите в България и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране подпомагат организацията му, която се осъществява под ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Съвременният архитектурен дизайн е признат с осем международни награди, преди да получи Първа награда за сграда на годината, сред които са Носител на Американската награда за архитектура, Interarch XIV Световно триенале на архитектурата, сребърен медал, Майсторска награда за архитектура – в три категории, Награда Architizer A+, Arch design, Archinova и др. Самият проект беше публикуван и споменат в много професионални списания като Archdaily, Architizer, AECCaffer и много други. И списъкът продължава…

Относно архитектурния проект

Концепцията на проекта е да се проектира сграда, която се слива естествено със заобикалящата я среда и изглежда лека, ефирна и ненатрапчива. Тази структура се слива безпроблемно с останалата част от околната среда и пейзажа, увеличавайки нейната привлекателност, без да я надделява.

награден архитектурен хотел umani golden sands

Опростеният дизайн е изцяло подчинен на природните дадености на имота – строго ортогонална правоъгълна призма, която се вписва между високите дървета и масивните скали и се приземява между тях, без да нарушава плътно озеленения екран. За постигане на по-голяма мимикрия дизайнът на фасадите е изцяло завършен във вертикални финландски Thermоwood летви, които опасват цялата конструкция. Динамиката се въвежда чрез отнемане на обема в няколко зони, където са оформени лоджиите, като същевременно се подчертават от изчистената линия на стъклото.

Ясните разпределения и максимално големите прозорци на хотелските стаи им позволяват да променят изгледа си във височина – от богатството на растителността до безкрайната шир на морския хоризонт, който постепенно се очертава. Хотел Умани има хуманен начин на въздействие – както заради деликатната си намеса, така и заради спокойствието, което носи. Общата застроена площ е 3 600 кв.м


Най-голямото предизвикателство на проекта беше да се запазят всички дървета и скали, които покриват склона на имота. Добрата организация и ентусиазъм между всички участници в процеса е крайъгълният камък на проекта и неговата успешна реализация – като инвестиция, архитектура и изпълнение.

Явор Янков, управител на хотел Умани Златни пясъци

Относно хотел Умани

Umani Hotel & Beach се намира в близост до град Варна, в курорта Златни пясъци и предлага 52 изискани стаи и апартаменти със спокойна, естествена атмосфера и зашеметяващ декор. Хотелът разполага с открит басейн, ресторант, концептуален лоби бар и възможности за открит и подземен паркинг. Близкият плаж Умани предоставя безплатни шезлонги и чадъри на гостите на Умани през летните месеци. Намерете пълна информация за нашите удобства.

Желанието ни постоянно да поставяме гостите си в центъра на нашето гостоприемство ни накара да изберем името „Umani“, което на италиански означава „хора“. Със спокойната и естествена среда, примамливия декор, гостоприемния персонал и възхитителните селекции за хранене, ние се надяваме да вдъхнем у гостите си усещане за релаксация и безгрижно време с нас, както и чувство за принадлежност.

изглед към морето дизайнерски хотел златни пясъци ресторант басейн хотел златни пясъци дизайн хотел лоби бар златни пясъци